Classic Army M249 SAW konekivääri

Hinta 479,90 € 387,02 € / kpl

Bonuspisteet per tuote: 9,60

Tuotekoodi: CH005


Saatavuus

Verkkokauppa

Helsingin myymälä

Tampereen myymälä

FN M249 luotiin korvaamaan M60-sarjan konekiväärit, sillä M60 alkoi olemaan toimintakykyynsä nähden turhan raskas kannettavaksi. Tämä kevyempi uusi konekivääri onkin sittemmin saanut lämpimän vastaanoton ja on käytössä edelleen yli 75 valtiolla ympäri maailman.

Suurimmat muutokset oikeaan aseeseen oli kaliberin muunto enemmän NATO-yhteensopivaksi sekä mahdollisuus käyttää ns. STANAG-lippaita, jos isompi muovinen lipas jostain syystä vikaantui tai sen täyttäminen kentällä koitui ylivoimaiseksi.

Kevytkonekiväärit ovat kuuluneet jo pitkään toimivan ja kokonaisen ryhmän varustukseen ja mitä kevyemmäksi se on saatu, sitä parempi. Yleensä vastuu moisen "raahaamiseen" kentällä koituu ryhmän voimakkaimmalle yksilölle, mutta nykyään kevytKK on mahdollista antaa lähes kenenkä tahansa käyttöön.

Classic Army M249 SAW on kokonaan metallia. Runko, etujalat ja kahva ovat terästä ja siksi ase onkin tukeva eikä notku. Kannen päällä on tähtäinkisko Picatinny yhteensopiville tähtäimille.

Uudelleen suunniteltu rataslaatikko on kokenut hieman uudistusta tekniikkansa puolesta. Pikajousenvaihto laakeroidulla jousenohjaimella, uudet rattaat, sekä niiden 9mm laakerit. Rattaisiin on puolestaan asennettu ns. delayer-palikka, mikä parantaa aseen syöttökykyä sarjalla. Mäntä, männänpää, sylinteri ja suutin on myös optimoitu paremmin pidemmille sarjoille sopivaksi.

Jos olet pitkään haaveillut kokekivääristä, tässä on sinulle vastaus, missä kohtaavat edullinen hinta, hyvä laatu ja jämäkkä kokonaisuus.

Lipaskoko 300 kpl
Pituus 1050 mm
Paino 6300 g
Lähtönopeus 125 m/s
Akkukoko (ei sisälly) Mini (9,6V)

Lähtönopeuslaskuri